Brf Trekanten 1

 

 

ÅRSSTÄMMA

Torsdag 16 maj kl. 18:30

Läs mer >>


NYA BRANDVARNARE

Alla lägenheter har nu fått nya brandvarnare.

Läs mer >>

 

 

Värme & Ventilation

 

Våra hus värms upp med miljövänlig bergvärme. Sju hål är borrade 180 meter ner i berggrunden.  Genom rör i hålen pumpas en vätska runt som förser bergvärmepumpen med energi.

Vattnet som lämnar pumpen och går ut i våra element håller 30-35 grader. Skulle inte det räcka, vid låg yttertemperatur sker extra uppvärmning med el.

Hela värmecentralen övervakas av ett övervakningsystem som automatisk loggar alla fel och avvikelser i systemet. Som reserv finns även en speciell elpanna som tar över driften om något långvarigt fel skulle inträffa i bergvärmesystemet.

Badrum och ev. toalett är utrustade med elektrisk komfortvärme i golven. Reglering sker med ett termostat placerat på väggen. En inställningsanvisning för termostatet kan laddas ner här.

  

Ventilation                                                                                                                                                                                                               

För ett behagligt inneklimat krävs effektiv ventilation. På taket i varje hus finns en fläkt som ventilerar badrum/toalett och är även kopplad till spiskåpan. Fläkten, som är elektroniskt styrd med avseende på luftmängd och yttertemperatur, suger luften från lägenheterna. För att vi ska få in frisk luft finns i sov- och vardagsrummen bakom elementen friskluftsintag med pollen- och dammfilter.

Skötsel

I ventilerna i badrum och toalett samlas lätt damm. Rengöring sker enklast med dammsugning. Den tallrik som sitter mitt i ventilen får inte tas bort eller ändras. Den är inställd en gång för alla för rätt luftmängd. Om den tas bort eller om inställningen ändras finns risk att ventilationen i övriga lägenheter i huset påverkas.

Filtren i friskluftsintagen bör bytas med jämna mellanrum; i vårt område ca. vartannat år. Föreningen tillhandahåller nya filter men de boende ansvarar för utbyte.

En skötselanvisning och beskrivning av hur man byter filtren kan laddas ner här.

Spiskåpans filter bör göras rent med jämna mellanrum. Om filtret inte hålls rent finns risk för att fett sprids i ventilationskanalerna vilket skadar kanaler och fläktar samt ökar risken för brandspridning.

OBS! Det är absolut inte tillåtet att använda spiskåpan om inte filtret sitter på plats.

Filtren kan lämpligen tvättas i diskmaskin.

 

 ©2019 Brf. Trekanten 1      |      Brf. Trekanten 1, Prästhagsvägen 25A, 19630 Kungsängen